Cindy Wielders

uitvaartzangeres/ ceremoniezangeres 

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

De cruciale Clown

Geplaatst op 1 juni, 2017 om 18:40 Comments reacties (1)

Muziek , zingen of je nu verdrietig bent of niet .

Hoe mooi is dat ? Ik kan zelfs verdriet bezingen terwijl ik in een clownspak loop .. Maar ik denk dat ik geen goede clown kan zijn als ik mijn verdriet niet ken . Verdriet kan een clown simpelweg niet verbergen . Een clown maakt verdriet draagbaar , zichtbaar . Moeilijke situaties doorbreken dat is wat ik dan doe.

Als clown ben ik kwetsbaar en tegelijk zo sterk in dezelfde kwetsbaarheid , maar ervaar als clown diep geluk en compassie als een klein kind want ik laat mijn onzekerheid over alles in mijn leven varen . Ik kan in mijn innerlijke kind kruipen en zijn als clown , hoe weinig doen wij dat in ons leven ? .
Hoe meer verdriet de clown als mens kent hoe meer de clown weet wat geluk is . Dat is echt weer een extra  geluk om dat te mogen beseffen . Graag deel ik mijn mooiste momenten uit mijn leven met jou die samengaan met verdriet en geluk . Want geloof mij maar , verdriet is een heelmeester . Mijn doel is ook jouw leven mooier te maken .

Resoneren met jouw pijn en jouw geluk, het kleine geluk omarmen , dat is wat jij doet anders was je niet mijn blog gaan lezen , ik kan er wel van uitgaan dat dit gevoelens bij je losmaakt . Dat is wat ik wil , in beweging komen samen met jou want alles is een wisselwerking in onze belevingswereld .
Belangrijker nog , jezelf volledig vertrouwen opdat elk moment in je leven helemaal klopt
zelfs als de dingen soms niet gaan zoals ze zouden moeten gaan en je verdriet doen , je bent overgoten met rouw, verlies van een dierbare , of dat je het idee hebt dat je veel hebt gemist in je leven ... Ook kom je soms in contact met mensen en heb jij of zij het gevoel al gelijk een foute start te hebben gemaakt . Die start die dan moeilijk ongedaan kan worden gemaakt omdat je al een oordeel hebt geveld over een persoon bij de eerste ontmoeting . Soms ontmoet je mensen in hun meest pijnlijke periode . Soms zie je een boosheid bij mensen maar vergeet je soms dat er heel wat achter zit wat niets te maken heeft met jou . Alleen jij stond daar op het moment en kreeg de wind van voren , of je kreeg een grote mond omdat je vergat achteraan te sluiten bij de Bakker . Het gaat weleens mis ja , dat kun je wel zeggen , ook bij mij , och ja .... Kom weleens mensen tegen waar ik niks mee kan... Of mensen die me aan het hart gaan en die ik kwijtraak doordat we niet communiceren . Mensen zenden soms iets uit waardoor ik geraakt wordt , Want in feite is dat wat er gebeurd , je bent geraakt maar positief of negatief maar het gaat om jezelf. En of dat fout is ? Nee hoor.... Fouten bestaan niet , het zijn gewoonweg leermomenten .....

Herken je dat ?? Soms wil je jouw liefde delen met mensen en dan lijkt het niet totaal niet bij de persoon in kwestie aan te komen ? Zij wijzen je soms af omdat ze niet met liefde kunnen dealen.
Zij moeten eerst  liefde voor zichzelf vinden als ze dan de jouwe willen ontvangen .

Och toch , ik heb nog een mooie anekdote over een cruciale en tegensrijdige situatie bijbehorende bij de foto die ik heb gepost   Het gaat over een bijzonder tegenstrijdige wisselwerking tussen mij als clown en een passant was rond deze tijd .
Ik was een weekje aan het clownen in de V&D en begon spontaan liedjes te verzinnen .
  Er liep op deze goede ochtend een vent langs, ik  bezong  hem  spontaan   .
 "Gooeoeoeiemorgen wat een mooie dag is het niet ????!! "

Keerde deze man zich plotseling naar mij om om me te voorzien van ongezouten commentaar en riep deze persoon  recht in mijn gezicht .
 "NOU %$#$%  ik heb een  zware &^%&& klootdag ! Flikker op man !!! "

Ik schrok enorm van de intensiteit van deze woede , dat ik mezelf bij elkaar moest rapen om verder te clownen ... holy Mozes !

Uit  spontane reactie verzon ik ter plekke een liedje dat hij moest overdenken wat hij nu net zei en niet zo boos moest doen op mensen  die het beste wensten voor hem persoonlijk.

Als ik dit in woorden had gezegd had het niet zo'n impact op hem gehad als toen ik voor hem zong.
De volgende ochtend kwam hij  namelijk zijn excuses aanbieden ....
Hij was oprecht blij om mij opnieuw te treffen .
Wat hij tegen mij zei was eigenlijk heel aandoenlijk.
"Het gaat niet zo goed met mij  momenteel , vertelde hij , '
Het was zo onverwachts dat jij opeens een lied voor mij verzon vanuit het niets ,
 dat ik ervan schrok,  daarna schrok  ik opnieuw van mijzelf dat ik zo kwaad reageerde
daar heb ik spijt van  ...maar ik ben blij dat je dat bij mij omhoog hebt gehaald en dat ik jou nu zie , daardoor ben je ook een deel van mij geworden , en daarom ben jij nu mijn clown. "

Ik kreeg een  spontane hug van deze man ,en hij pikte mijn rode neus ...
wat ik zag was een compleet ander iemand , helemaal ontdooid .
Ik was  compleet door een schil heengegaan en
ik had deze bijzondere ervaring niet meegemaakt als ik
mijn passie  op dat moment niet had gedeeld...

Het zijn die ontmoetingen met vreemde mensen die het hem doen,  
de mensen die je dan dan rechtstreeks in je hart raken met hun boosheid of juist hun liefde  .
Ze geven je iets om over na te denken met je mee om dan weer in het niets  te verdwijnen ,
ik voel alweer diepe ontroering opkomen .

Wouw ik hou zo van mystiek , ik houd van mijn leven .
Laat maar komen hoor , ik ben er helemaal klaar voor .
Ik ben benieuwd wat jou zo raakt in jouw leven . 
Wat is jouw passie en leef je deze ook ???
Je weet dat je deze leeft als je ook veel van deze ervaringen hebt .
Want als jij je passie deelt dan leef jij je potentie en dan ben je op je kwetsbaarst en op je sterkst !

Wil je dat met mij delen ?Graag  ik  sta daarvoor open .
In Lack'ech  Cindy 


Rss_feed